Gå till innehåll

Stylelab by Synsam

Stylelab By Synsam

Glasögonprovning i soffan

Synsam är idag nordens ledande optiker med drygt 500 butiker i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Som ett led i en ökad satsning och närvaro i de digitala kanalerna föddes idén om Stylelab. En app med ett virtuellt provrum där man kan prova glasögon och solglasögon hemma i soffan eller vid de installationer som finns i Synsams flaggskeppsbutiker. Installationer som också används på plats i samband med olika evenemang som Melodifestivalen och Elle-galan.

Skrämdump på Stylelab By Synsam från iPad och iPhone

Augmented Reality i handen

I appen används OpenCV för ansiktsigenkänning, och glasögonen placeras blixtsnabbt på ansiktet. Funktioner för att kalibrera förhållandet mellan ansiktet och den verkliga storleken på glasögonen säkerställer att resultatet är så nära verkligheten som möjligt. Integration mot Synsams E-commerce - för att möjliggöra enkel och stabil uppdatering av innehåll - har borgat för succé, och strax efter release låg appen tvåa på topplistan inom sin kategori i App Store.

Skrämdump på Stylelab by Synsam på en Android-telefon

Hitta din stil

I appen kan du prova ca 500 olika bågar. Till dessa finns även flera glasalternativ vilket ger ett nästintill oändligt antal kombinationer för att hitta just dina favoriter.

Mockup med skärmdump på appen Stylelab by Synsam
Bild på Synsam-butik med en Stylelab installation

En unik upplevelse i butikerna

Stylelab är del av Synsams prisbelönta butikskoncept som rullas ut i 550 butiker runt om i norden. Varje butik har ett antal iPads uppsatta i snygga och bekväma installationer där kunderna snabbt och enkelt kan prova drygt 500 bågar. Och sedan dela favoritbågarna genom appen med nära och kära – eftersom glasögon inte är något man gärna köper utan smakråd.

Vi som jobbat med detta projekt:


Bild på Andreas

Andreas

UI/UX Designer
Bild på Zintis

Zintis

Android-utvecklare
Bild på Petrus

Petrus

Android-utvecklare
Bild på Emilia

Emilia

Testare
Bild på Jonas

Jonas

iOS-utvecklare

Sammanfattning

BeställareSynsam
ProjektStylelab by Synsam
Hemsidasynsam.se
UppdragsområdeDesign, iOS, Android
År2016

Google Play App Store

Sandvik Gameshow

Nästa projekt