Stylelab by Synsam

Glasögonprovning hemma i soffan

Område

  • Andriod
  • iOS
  • Design

År

2016-2019

Glasögonprovning i soffan

Synsam är idag nordens ledande optiker med drygt 500 butiker i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Som ett led i en ökad satsning och närvaro i de digitala kanalerna föddes idén om Stylelab. En app med ett virtuellt provrum där man kan prova glasögon och solglasögon hemma i soffan eller vid de installationer som finns i Synsams flaggskeppsbutiker. Installationer som också används på plats i samband med olika evenemang som Melodifestivalen och Elle-galan.

Augmented Reality i handen

I appen används OpenCV för ansiktsigenkänning, och glasögonen placeras blixtsnabbt på ansiktet. Funktioner för att kalibrera förhållandet mellan ansiktet och den verkliga storleken på glasögonen säkerställer att resultatet är så nära verkligheten som möjligt. Integration mot Synsams E-commerce – för att möjliggöra enkel och stabil uppdatering av innehåll – har borgat för succé, och strax efter release låg appen tvåa på topplistan inom sin kategori i App Store.

Hitta din stil

I appen kan du prova ca 700 olika bågar. Till dessa finns även flera glasalternativ vilket ger ett nästintill oändligt antal kombinationer för att hitta just dina favoriter.

En unik upplevelse i butikerna

Stylelab är del av Synsams prisbelönta butikskoncept som rullas ut i 550 butiker runt om i norden. Varje butik har ett antal iPads uppsatta i snygga och bekväma installationer där kunderna snabbt och enkelt kan prova över 700 bågar. Och sedan dela favoritbågarna genom appen med nära och kära – eftersom glasögon inte är något man gärna köper utan smakråd.

Vi som jobbat med detta projekt:

Jonas

iOS-utvecklare

Petrus

Android-utvecklare

Andreas

UI/UX Designer

Zintis

Android-utvecklare

Emilia

Testare

Sammanfattning

BeställareSynsam
ProjektStylelab by Synsam
Hemsidasynsam.se
UppdragsområdeDesign, iOS, Android
År2016-2017

Dags att snacka appar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer jag inom kort. Vi hörs!

Therese Suazo, Head of Growth

    *Obligatoriska fält