Sandvik Gameshow

Internationell Jeopardy-lösning

Område

  • Webb
  • Design

Besök

År

2016

Worldwide Gameshow – Metal Cutting Test

Sandvik Coromant är ett av världens ledande företag inom metallbearbetning. Deras kunskapsposition särskiljer dem från mängden – de samarbetar med sina kunder hela vägen från ritbordet ända ut i fält för att erbjuda dem så precisa och effektiva lösningar som möjligt.

Metal Cutting Test är ett koncept för Sandvik Coromants globala mässnärvaro som bygger på en gameshow likt Jeopardy, för att utbilda inom metallbearbetning och få fler att ansluta sig till Sandvik Coromants eLearning-program. Genom en storbildsskärm ställs frågor som spelarna besvarar i realtid med hjälp av iPads. Via admingränssnitt kan Sandvik anpassa spelet till nya språk, kategorier och svårighetsnivåer, vilket möjliggör att lösningen kan flyttas mellan marknader runtom hela värden, från USA till Indien.

Fyra spelare i realtid

Med utställningens surfplattor kan spelets deltagare besvara de frågor som presenteras på storbildsskärmen. Genom att utveckla en client-side webbapp som utnyttjar WebSockets uppdateras deltagarnas skärmar parallellt med storbildsskärmen efter spelvärdens handlingar, med responstider under hundradelar av sekunden för en sömlös upplevelse.

Spelvärd med full kontroll

Med hjälp av en surfplatta och en webapp kan spelvärden röra sig fritt och behålla kontakt med både publik och deltagare, samtidigt som denna med full kontroll styr spelets gång.

Storbildsskärm för deltagare och publik

Vem leder? Hur lyder frågan? Vad är rätt svar? Under spelets gång presenteras frågor, svar, resultat och statistik på en storbildsskärm för mässans besökare att ta del av i realtid.

Adminpanel som tillåter översättningar

Genom en client-side MVC adminpanel, kommunicerandes med ett server-side RESTful JSON-api kan behörig person logga in och styra urvalet av frågor för spelet. Administratören har även möjlighet att översätta frågor, vilket möjliggör att lösningen kan användas i världens alla hörn.

Vi som jobbat med detta projekt:

Christine Fischerström

Projektledare

Andreas

UI/UX Designer

Emilia

Testare

Erik

Backend-utvecklare

Wille

Webb-utvecklare

Sammanfattning

BeställareSandvik Coromant
ProjektWorldwide gameshow - Metal Cutting Test
Hemsidasandvik.coromant.com
UppdragsområdeDesign, Backend, Webbapp
År2016

Dags att snacka appar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer jag inom kort. Vi hörs!

Therese Suazo, Head of Growth

    *Obligatoriska fält