Nyheter 30 maj, 2022

Från LIA till anställning

Vi spenderar en hel del av vår vakna tid med att jobba. Antingen på distans, på plats eller i någon typ av hybridlösning. Det innebär att arbetet och arbetsklimatet måste vara givande, stimulerande och energigivande. På Mobile Interaction lever och leder vi med devisen “Mår du bra så gör du bra”. Alla vi som jobbar på Mi gillar att ta ansvar och att få saker att hända. Vi tycker även det är superkul att arbeta tillsammans och löser gärna komplexa utmaningar som ett lag.

En av våra lagkamrater är Erik Hedrenius och han har jobbat hos oss sedan 2020. På tal om att ta ansvar och få saker att hända så är det exakt så Erik hamnade hos oss. 2018 hade han nyligen börjat studera på Stockholm Tekniska Institut och skulle ut på sin LIA (lärande i arbete). Han skippade alla sedvanliga intresseanmälningar och formulär och plockade istället upp telefonen för att ringa direkt. Utöver hans bakgrund, utbildning och personlighet visade samtalet på handlingskraft och därför erbjöd vi Erik att göra sin LIA här.

"Våga ringa när du söker jobb eller söker LIA-plats, bara där sticker du ut jättemycket" /Erik

Erik gjorde även sin andra LIA-period hos Mi och under tiden hos oss fick han en nära kontakt med en av våra grundare, Petrus Wrangö. De hade mycket gemensamt, bland annat att båda har programmerat i princip hela sina liv.

“Jag kände direkt att Erik har helt rätt inställning och driv. Han älskar teknik lika mycket som jag gör, fantastisk att jobba med” - Petrus Wrangö

Om vi backar bandet ett gäng år till Eriks ungdom kan vi snabbt förstå varför han är så otroligt kompetent. Han har helt enkelt väldigt många års erfarenhet. Han har alltid gillar att utveckla egna appar och att skapa med teknik. Han har länge spelat, producerat och klippt musik, så Erik har genom åren även Han läste dessutom programmering redan på gymnasiet.

Efter sina två LIA-perioder hos oss erbjud i Erik jobb och han tackade, till vår lycka, ja. Bra val Erik! I början var han mest intresserad av iOS men tack vare bra teknikstöd har han idag breddat sin profil och kan idag även jobba med React native-projekt och Kotlin Multiplatform.

“Jag har fått otroligt mycket stöd teknikmässigt. Härligt att jobba med människor som verkligen brinner för teknik och har så lång erfarenhet - det är inspirerande” Säger Erik

Eriks tips för dig som har upptäckt att du gillar apputveckling. 
  • Gillar du att koda, våga satsa. 
  • Utveckla en egen app – kan vara en enkel app du behöver i vardagen.
  • Lägg upp kod på github så LIA eller arbetsgivare kan se vad du har gjort
  • Ring när du ska söka LIA/ jobb, väldigt få personer ringer idag. Du kommer sticka ut. 

När vi frågade Erik vad som är det bästa med att jobba på Mobile Interaction sa han så här:

“Det är bra kollegor, roliga projekt och stort fokus på min personliga teknikutveckling. Jag uppskattar att jag kan välja själv var jag jobbar. Att arbeta både på kontoret och hemma har alltid fungerat bra för mig. Under pandemin köpte jag ett hus ute på Värmdö och det är underbart att kunna jobba därifrån när jag vill.”

KOLLA IN VÅR KARRIÄRSSIDA