Gå till innehåll

Stylelab by Synsam

Glasögonprovning hemma i soffan

synsam-stylelab-header

Område

  • Andriod
  • iOS
  • Design

År

  • 2016-2019

Glasögonprovning i soffan

Synsam är idag nordens ledande optiker med drygt 500 butiker i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Som ett led i en ökad satsning och närvaro i de digitala kanalerna föddes idén om Stylelab. En app med ett virtuellt provrum där man kan prova glasögon och solglasögon hemma i soffan eller vid de installationer som finns i Synsams flaggskeppsbutiker. Installationer som också används på plats i samband med olika evenemang som Melodifestivalen och Elle-galan.

synsam-stylelab-mockup-ipad

Augmented Reality i handen

I appen används OpenCV för ansiktsigenkänning, och glasögonen placeras blixtsnabbt på ansiktet. Funktioner för att kalibrera förhållandet mellan ansiktet och den verkliga storleken på glasögonen säkerställer att resultatet är så nära verkligheten som möjligt. Integration mot Synsams E-commerce – för att möjliggöra enkel och stabil uppdatering av innehåll – har borgat för succé, och strax efter release låg appen tvåa på topplistan inom sin kategori i App Store.

synsam-stylelab-mockup-android

Hitta din stil

I appen kan du prova ca 700 olika bågar. Till dessa finns även flera glasalternativ vilket ger ett nästintill oändligt antal kombinationer för att hitta just dina favoriter.

synsam-stylelab-shop

En unik upplevelse i butikerna

Stylelab är del av Synsams prisbelönta butikskoncept som rullas ut i 550 butiker runt om i norden. Varje butik har ett antal iPads uppsatta i snygga och bekväma installationer där kunderna snabbt och enkelt kan prova över 700 bågar. Och sedan dela favoritbågarna genom appen med nära och kära – eftersom glasögon inte är något man gärna köper utan smakråd.

Vi som jobbat med detta projekt:


Victor Risen

Victor Risén

Projektledare

Mobil: +46 70 066 90 60
Epost: victor.risen@mobileinteraction.se

jonas

Jonas

iOS-utvecklare
petrus

Petrus

Android-utvecklare
andreas

Andreas

UI/UX Designer
zintis

Zintis

Android-utvecklare
emilia

Emilia

Testare

Sammanfattning

Beställare Synsam
Projekt Stylelab by Synsam
Hemsida synsam.se
Uppdragsområde Design, iOS, Android
År 2016-2017

Bonniers Trafikskola

Nästa Projekt