Nyheter 15 juni, 2022

20-årsjubileum

1996 är året då Internetabonnemanget utses till årets julklapp i Sverige. Det är samma år som de två teknikintresserade killarna Erik och Petrus träffas första gången. Inte helt oväntat på ett LAN. Deras vägar skulle komma att korsas fler gånger, på KTH under en C++kurs bland annat.
Under senare delen av 90-talet är Internet glödhett. Man skaffade mejladresser till höger och vänster, skolan skulle digitaliseras och webbyråer startades. Alla ville hänga med på tåget eftersom man visste att om man bara hade en bra Internet-idé kunde man slå igenom stort… 
Sagt och gjort. Tillsammans med några kompisar startade Erik och Petrus ett bolag. De deltog i en tävling under 2002 som Sony Ericsson anordnade. Till det utvecklade det nystartade företaget två spel som de vann både första och andra pris för. Efter tävlingen fick de förfrågan av Terraplay, ett av företagen som var domare i tävlingen, om att fortsätta skapa spel. Det blev startskottet för Erik, Petrus och deras gemensamma kompis Peter. Det var då Mobile Interaction startades. Via Terraplay öppnades dörrar till fler kunder. Bland annat utvecklade de spel till Global Fun och Operatören 3 (där ett av spelen lanserades även i England). 
Under den första tiden satt de tre vännerna i Petrus etta i Vällingby och kodade dag och natt, med Red Bull som största energikälla. När de flyttade till ett riktigt kontor var första anhalt SSE Business Lab, Handelshögskolans inkubator. Under den perioden träffade de Linus Gunnarson – en multientreprenör som hjälpt många startups genom åren. Han gick in som affärsängel och styrelsemedlem och har sedan dess betytt mycket för Mobile Interaction. 

Idag, 20 år senare, är trion en duo. Erik och Petrus sitter i baksätet och får pyssla med det dom älskar, tekniken, medan skutan styrs av VD: n Marcus Ödling. På kontoret på Maria Trappgränd i Stockholm finns idag 22 utvecklare, designers och projektledare. Målen för framtiden är att öppna fler kontor nationellt, men främst: att ha Sveriges nöjdaste medarbetare!